Hoe komen we sterker uit de crisis? Inwoners gemeente Eijsden-Margraten mogen meepraten

Print
Hoe komen we sterker uit de crisis? Inwoners gemeente Eijsden-Margraten mogen meepraten

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer -

Inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten worden uitgedaagd mee te denken over hoe ‘we’ als land beter uit de crisis kunnen komen.

De Rijksoverheid houdt daarvoor tot en met mei van dit jaar vijftig zogenaamde dialoogtafels die burgers de kans bieden mee te denken en praten over het herstel van de schade aan de samenleving als gevolg van de coronacrisis. In totaal is ruimte voor vierhonderd deelnemers.

Daarnaast wordt maatschappelijke organisaties en wetenschappers om hun visie gevraagd via nog eens respectievelijk twintig en tien overleggen.

Lees ook: Vertrouwen in coronabeleid daalt, naleving nog wel hoog

Nobel streven

„Het coronavirus maakt ons leven ingewikkeld. Met elkaar gaan we op zoek naar ideeën voor herstel en vernieuwing. Dat doen we door in gesprek te gaan. Groepsgesprekken met burgers, overheid en bedrijven. Elkaar inspireren”, luidt de uitleg van de initiatiefnemers.

Kritisch

Het staat iedereen vrij via een speciaal opgezette website meningen en ideeën te ventileren. De organisatie maakt uiteindelijk zelf een selectie uit de inzendingen. Burgers achter de uitverkozen reacties worden vervolgens uitgenodigd om daadwerkelijk aan te schuiven. Of daarbij ook ruimte wordt geboden aan mensen met kritiek op het gevoerde beleid is niet bekend.

Wie ideeën wilt delen, kan dat doen via deze website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen