Franciscus Huis in Weert ingericht als extra schoollocatie voor leerlingen van Philips van Horne

De voormalig kerk is ingericht als klaslokaal, met de kenmerkende glas-in-loodramen als fraaie achtergrond. © Facebook Franciscus Huis Weert

Weert -

Om extra ruimte te creëren voor leerlingen van het Philips van Horne in Weert is het Franciscus Huis tijdelijk ingericht als leslocatie.

Maikel Suilen

In het schoolgebouw aan de Herenstraat heeft het Philips van Horne niet genoeg ruimte om alle leerlingen te kunnen verwelkomen binnen de geldende coronaregels.

Lees ook: Aanmelden op middelbare school is geen feestje meer

De voormalig kerk is daarom ingericht als sfeervol klaslokaal, met de kenmerkende glas-in-loodramen als fraaie achtergrond. De school hoopt op 4 maart de eerste leerlingen te kunnen ontvangen voor fysieke lessen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal