BieOs en Ecsplore brengen senioren in beweging met nieuwe tv-programma’s

Print
BieOs en Ecsplore brengen senioren in beweging met nieuwe tv-programma’s

Archieffoto ter illustratie. Afbeelding: Jean-Pierre Jans

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Schimmert -

Stichting Ecsplore en omroep BieOs hebben de handen ineengeslagen om senioren meer te laten bewegen. Vanaf maart starten ze met een nieuwe serie tv-programma’s met tips en oefeningen.

Wekelijks worden verschillende programma’s uitgezonden gericht op voldoende beweging, leefstijl en gezondheid. Stichting Ecsplore stimuleert een gezonde, actieve en sociale leefstijl. Aangezien het voor veel mensen in de huidige en afgelopen periode lastig is om in beweging te blijven willen ze middels de tv-programma’s senioren, op een laagdrempelige en leuke manier, in beweging houden en kijkers tegelijk ook voorzien van nieuwe informatie en handvaten die ze dagelijks kunnen toepassen.

Programma’s

Er zijn daarom drie programma’s. Allereerst: Fit je Fiets op, dat donderdag om 11.00 en 17.00 uur en zaterdag om 11.00 uur wordt uitgezonden. In het programma wordt stap voor stap toegewerkt naar meer en veilig fietsen. Verder is er nog de Ecsplore beweegquiz (maandag en dinsdag om 17.00 uur en woensdag om 11.00 uur), waar kijkers aan de hand van enkele vragen over bewegen, leefstijl en gezondheid in beweging komen. Tot slot is er Koken met Mischa op woensdag en vrijdag om 17.00 uur en zaterdag om 14.00 uur. Hierin laat Mischa Hamers zien dat lekker eten ook makkelijk en gezond kan zijn.

Lees ook: Goed nieuws voor streekomroep BieOs: sluitende begroting en nieuwe voorzitter

Ecsplore werkt in opdracht van de gemeenten Sittard-Geleen, Beekdaelen en Stein en is onderdeel van MIK & PIW Groep. Meer informatie over de programma’s en/of uitzendingen is te vinden op de website van Ecsplore (www.ecsplore.nl) en op de website van Bie Os (www.bieos-omroep.nl).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen