Parochiecluster Stein deelt palmtakjes uit aan iedereen die de Goede Week wil vieren

Print
Parochiecluster Stein deelt palmtakjes uit aan iedereen die de Goede Week wil vieren

Afbeelding: Stefan Koopmans

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers -

In het weekend van 27 en 28 maart wordt in de kerken van parochiecluster Stein Palmzondag gevierd. Daarnaast wordt een begin gemaakt aan de Goede Week.

„Dat is de week waarin we stilstaan bij het lijden, sterven en de verrijzenis van Jezus Christus”, legt pastoor Schwillens uit. Op Palmzondag wordt door christenen over de gehele wereld de blijde intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd.

Traditiegetrouw worden in dat weekend palmtakjes gezegend en kunnen gelovigen een takje mee naar huis nemen om het achter een kruisbeeld te steken. Aangezien de vieringen hoogstwaarschijnlijk door maximaal dertig personen mogen worden bijgewoond, willen de aangesloten kerken mensen toch de mogelijkheid bieden een palmtakje te komen halen. Dat kan op maandag 29 maart tussen 10.00 en 12.00 uur bij alle kerken uit het cluster.

Dat zijn de Heilige Michael in Berg aan de Maas, Heilige Jozef in Kerensheide, Onze Lieve Vrouwe Hulp der Christenen in Nieuwdorp, Heilige Martinus in Stein en Heilige Martinus Urmond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen