Alle nieuwe Volvo’s in 2030 elektrisch

Print
Alle nieuwe Volvo’s in 2030 elektrisch

Afbeelding: EPA

De Zweedse automaker Volvo Cars wil in 2030 alleen nog maar elektrische modellen op de markt brengen.

Die auto’s worden bovendien alleen maar online verkocht, zo hebben de Zweden bekendgemaakt. Daarmee wil het de aankoop van een auto simpeler maken. Dealers kunnen daarbij nog wel helpen, maar zijn er ook voor service en de aflevering van de auto’s.

Met de deadline van 2030 is het bedrijf ambitieuzer geworden dan enkele jaren geleden. In 2017 gaf Volvo aan in 2019 voor alle auto’s hybride opties te willen aanbieden en tot en met dit jaar vijf volledig elektrische modellen op de markt te willen brengen bij Volvo en dochtermerk Polestar samen. Dat doel is nog niet gehaald. Tot nu toe staat de teller op één volledig elektrische Volvo, de XC40 Recharge, en één elektrische Polestar, de Polestar 2. Volvo introduceert later dinsdag een nieuwe elektrische auto.

Geely

In 2025 moet dan de helft van alle verkochte auto’s al volledig elektrisch zijn. Eerder mikte Volvo op 1 miljoen verkochte elektrische auto’s in dat jaar. Volvo is eigendom van het Chinese Geely Cars en zou met dat bedrijf gaan fuseren. Die samensmelting werd vorige maand afgeblazen. Wel willen Volvo en Geely nauwer gaan samenwerken, onder meer op het gebied van elektrisch rijden.

Online

Steeds meer automakers kiezen ervoor om hun auto’s alleen online te verkopen, nadat Tesla daarmee begon. Zo gaf Volkswagen al aan zijn elektrische voertuigen alleen via internet te willen verkopen. Om de verkopen online echt eenvoudiger te maken gaat Volvo zijn auto’s in een paar configuraties aanbieden, waarbij de koper uit minder verschillende opties kan kiezen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen