Makkelijke pasta: met verse lasagnevellen maak je in een handomdraai deze cannelloni van Janneke Philippi

Print
Makkelijke pasta: met verse lasagnevellen maak je in een handomdraai deze cannelloni van Janneke Philippi

Afbeelding: Studio Philippi

Elke dag lekker eten is mijn motto. Elke dag samen aan tafel, en even samen zijn. Zeker opdrukke dagen koesteren wij de avondmaaltijd.

Pasta is favoriet, ons hele gezin is dol op pasta. Deze cannelloni zit in ons doordeweekse repertoire van eenvoudige gerechten. Alleen de spinazie vraagt een pan op het vuur, het vlees en de saus is niet meer werk dan mengen en pureren. Vergeet het gepriegel van het vullen van de gedroogde cannelloni-buisjes: met verse lasagnevellen uit het koelvak is cannelloni maken een fluitje van een cent.

Mocht je een cannelloni zonder vlees willen, vervang het rundergehakt dan door een bakje ricotta van 250 gram. Meng de ricotta met de spinazie en de gedroogde oregano. De tomatenpuree kun je weglaten of aan de tomatensaus toevoegen.

Cannelloni met gehakt, spinazie en mozzarella

Bereidingsduur: 20 minuten + 25-30 minuten oventijd

Voor 4 personen

Ingrediënten

600 gram verse spinazie

2 eetlepels olijfolie

2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)

2 tenen knoflook

300 gram rundergehakt

1 blikje tomatenpuree (70 gram)

1 theelepel gedroogde oregano

12 verse lasagnebladen

4 bollen mozzarella (à 125 gram)

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

staafmixer, 4 een-persoonsovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal(18 x 28 cm)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Was de spinazie en verwijder eventuele harde steeltjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken en het vrijkomend vocht verdampen.

2. Pureer intussen met de staafmixer in een hoge maatbeker de inhoud van de blikken tomaat met de gepelde knoflook.

3. Meng in een kom het gehakt met de tomatenpuree en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel het gehakt in twaalf porties. Scheur de bollen mozzarella in stukjes.

Kijk voor meer kookinspiratie op onze receptenpagina

4. Schenk in de ovenschaal(tjes) een laagje tomatensaus. Leg onderaan op de korte kant van elk lasagnevel een portie gehakt. Leg de spinazie en helft van de mozzarella erbij en rol alle bladen op. Leg de rolletjes op de naad in de ovenschaal(tjes). Schenk de rest van de tomatensaus erover. Beleg met de rest van de mozzarella en bestrooi met peper en een royale laag Parmezaanse kaas.

5. Bak de cannelloni in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Strooi er uit de oven nog wat extra Parmezaanse kaas over.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. www.jannekephilippi.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen