KERNgezond pakt de draad weer op na lockdown basisscholen

Print
KERNgezond pakt de draad weer op na lockdown basisscholen

Handballer Daan Versleeuwen met de leerlingen van De Krullevaar. Afbeelding: KERNgezond

Sevenum -

Nu de basisscholen weer open zijn, heeft ook KERNgezond een nieuwe start gemaakt. Dinsdag gaf tophandballer Daan Versleeuwen een gastles bij basisschool De Krullevaar in Sevenum.

De les stond in het teken van gezond gedrag. Versleeuwen, oud-speler van handbaleredivisionist Bevo Hc uit Panningen, ging gedurende de gastles in op wat een ‘held’ nu echt is: iemand die niet pest, anderen helpt en netjes met hen omgaat. Hij gaf daarbij ook voorbeelden vanuit zijn sport. Tevens liet hij zien dat pestgedrag onuitwisbare gevolgen heeft. Hij deed dat door een verhaal te vertellen waarbij de kinderen bij elke nare opmerking een papier kreukelden. Daarna vertelde hij hetzelfde verhaal nogmaals, maar dan met een positieve insteek. De boodschap was dat kreukels weliswaar gladgestreken kunnen worden, maar altijd zichtbaar blijven.

KERNgezond Sevenum is een lokaal initiatief van Sport-Company en wordt ondersteund door de gemeente Horst aan de Maas en de Provincie Limburg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen