Dier van de week: Buster moest na 11 jaar afscheid nemen van zijn baasje

Print
Dier van de week: Buster moest na 11 jaar afscheid nemen van zijn baasje

Buster. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Buster aan de beurt, een boerenfoxreu van ruim 11 jaar.

Waarom is Buster in het asiel terechtgekomen?

„We maken vaak mee dat dieren niet overal welkom zijn als mensen verhuizen. Heel pijnlijk als je daardoor afscheid moet nemen van je trouwe huisdier. Dit is ook Buster en zijn baas overkomen, waardoor er na 11 jaar afscheid van elkaar genomen moest worden.”

Wat kun je over Buster vertellen?

„Als je het niet zou weten, dan zou je hem zeker niet zo oud schatten als dat hij werkelijk is. Hij heeft nog geen last van ouderdomskwaaltje, waardoor hij nog heel actief kan zijn. Hij vindt het heerlijk om te wandelen, maar ook om buiten lekker te luieren in het zonnetje. Hij is overdag veel alleen geweest, maar laat toch wel merken dat hij op zijn tijd aandacht op prijs stelt.”

Waar zou Buster het beste op zijn plaats zijn?

„Het zou fijn zijn als hij weer een kans krijgt om zich ergens thuis te gaan voelen, door hem de tijd te geven om rustig te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Hij zou een prima maatje zijn voor iemand die op zoek is naar een stukje extra gezelligheid. De aanwezigheid van een andere hond is geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee