EMEC roept achterban op de ketel op 60 te zetten

Print
EMEC roept achterban op de ketel op 60 te zetten

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

De Eerste Maastrichtse Energie Coöperatie (EMEC) roept haar achterban op de cv-ketel op 60 graden te zetten. De leverancier doet mee aan de campagne ‘Zet ‘m op 60!’, die mensen bewust moet maken van manieren om energie te besparen.

Lees ook: Krijgt Limburg een kerncentrale? Nucleaire energie ineens groot verkiezingsthema

„De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel zestig euro per jaar”, zegt Theo Braam van EMEC.

Voor de campagne Zet ‘m op 60! werkt EMEC samen met Urgenda. Doel van die organisatie is de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen.

Zie www.zetmop60.nl voor meer info.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen