Gratis herbruikbare mondkapjes voor huishoudens in Stein die moeilijk rondkomen

Print
Gratis herbruikbare mondkapjes voor huishoudens in Stein die moeilijk rondkomen

Productie van de mondkapjes bij participatiebedrijf Vidar. Afbeelding: Mitchell Giebels

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Huishoudens in Stein die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering of in de schuldhulpverlening zitten, krijgen deze week per post twee gratis, herbruikbare mondkapjes die door participatiebedrijf Vidar zijn vervaardigd.

‘In onze gemeente moet iedereen kunnen meedoen in het dagelijks leven, ongeacht leeftijd, mogelijkheden en inkomen. Het dragen van mondkapjes is momenteel een voorwaarde voor deelname aan samenleving’, schrijft de gemeente. ‘Voor wie moeite heeft rond te komen, betekent dit extra uitgaven. Geld dat niet gemist kan worden. Daarom helpen we een handje.’

Met de mondkapjes worden ook folders verspreid met daarin informatie over rondkomen en relevante telefoonnummers. Buurgemeenten Beek en Sittard-Geleen verspreidden al eerder stoffen mondkapjes onder minima.

Lees ook: Gemeente Beek stelt gratis mondkapjes beschikbaar voor minima

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen