Acuut brandgevaar bij vondst hennepplantage Echt

Print
Acuut brandgevaar bij vondst hennepplantage Echt

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Echt -

De stroomvoorziening naar een hennepplantage aan de Wilhelminalaan in Echt was dusdanig slecht aangelegd dat er acuut brandgevaar voor de omgeving bestond.

In een loods achter het pand aan de Wilhelminalaan is op dinsdag 12 januari een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 889 hennepplanten. Ook is een kweekruimte voor hennepstekken aangetroffen, deze was niet in werking. Verder bleek na onderzoek dat de stroom en het water illegaal werd afgetapt. „Volgens Enexis was er sprake van een acuut gevaar voor de omgeving omdat de stroomkabels vanuit de weg naar de woning al deels gesmolten waren”, aldus burgemeester Jos Hessels. „Het is daar dus bijna misgegaan met alle gevolgen voor de omgeving van dien. Vaak horen wij dat de eigenaar van het pand niets van deze praktijken af weet. Als eigenaar ben je altijd verantwoordelijk voor datgene zich op jouw eigendom afspeelt.“ De woning is per 4 maart voor drie maanden gesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen