Coronahulp voor OJC Walhalla in Sevenum

Print
Coronahulp voor OJC Walhalla in Sevenum

Corona heeft ook alle activiteiten in OJC Walhalla plat gelegd. Afbeelding: Laurens Eggen

Sevenum -

Het Sevenumse jongerencentrum OJC Walhalla kan vanaf deze maand zonder financiële hulp de vaste lasten niet meer betalen. Door corona zit de soos krap bij kas.

Begin 2020 stond OJC Walhalla er in financieel opzicht nog prima voor. De jeugdsoos is normaal gesproken ook niet afhankelijk van gemeentelijke subsidies. Maar omdat de soos vanwege corona al maanden dicht is, zijn er geen inkomsten meer. De vaste lasten lopen gewoon door en de reserves van Walhalla zijn nu op.

De gemeente Horst aan de Maas maakt nu 7.900 euro over zodat de soos weer even vooruit kan. Gevaar van zo’n bijdrage kan zijn dat andere jeugdcentra ook een financiële bijdrage willen. Maar volgens het Horster college hebben de meeste sozen in januari nog aangegeven dat ze het zonder extra middelen af kunnen. Alleen OJC Niks heeft het moeilijk. Maar dat was al zo voordat er sprake was van sluitingen door corona.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen