Dier van de week: Senior Boy is nog niet toe aan zijn pensioen

Print
Dier van de week: Senior Boy is nog niet toe aan zijn pensioen

Boy. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Deze week is dat senior Boy, die nog lang geen trek heeft in een rustige, oude dag en graag wil verhuizen.

Wie is Boy en waarom zit hij in het asiel?

„Boy is een vermoedelijke kruising rottweiler herder. Hij is een tijd geleden als zwerfdier bij ons binnengekomen. Hij vond toen snel een thuis maar bleek daar helaas niet goed te kunnen wennen omdat het te druk was in zijn omgeving. Nu we dit weten, gaan we heel gericht op zoek naar een thuis in een rustige omgeving, zonder al te veel prikkels.”

Hoe is zijn karakter?

„Deze jongen is vriendelijk en speels. Hij is verzot op kuilen graven, struinen door de tuin en speelt graag met balletjes. Hij is graag bij mensen in de buurt maar heeft ook een waakse kant en wil zijn eigenaren beschermen.”

Zijn er aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Boy heeft problemen met zijn heupen. Hij krijgt hier pijnstillers, voedingssupplementen en een speciale ondersteunende voeding voor en hiermee doet hij het enorm goed. Hij is heel actief en levendig. Wegens de heupdysplasie is traplopen niet goed voor hem. We plaatsen hem daarom niet bij mensen die in een flat zonder lift wonen.”

Meer weten over Boy? Neem dan contact met op met limburg@dierenbescherming.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee