T-Mobile en Vodafone willen antennemasten in Herkenbosch en Posterholt

Print
T-Mobile en Vodafone willen antennemasten in Herkenbosch en Posterholt

Afbeelding: ing image

Herkenbosch / Posterholt -

De gemeente Roerdalen heeft twee verzoeken van netwerkproviders gekregen voor het plaatsen van een antennemast. Deze zijn nodig om het mobiele bereik te verbeteren.

T-Mobile wil een antennemast bouwen aan de Lispinweg in Herkenbosch. Momenteel staat er al een antennemast aan de Lispinweg 6 (terrein van Nouryon). Deze antennemast gaat weg. Om te zorgen voor een goed dekkend netwerk wil T-Mobile een nieuwe antennemast plaatsen in de buurt.

Vodafone wil een antennemast bouwen op de hoek van de 1e Heuvelenweg en de Aerwinkelsweg in Posterholt. Het netwerk in deze omgeving is op dit moment niet goed. Het voldoet niet aan de vereiste dekking van 98%.

T-Mobile en Vodafone hebben hun plan voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders van Roerdalen. Het college heeft voor beide verzoeken aangegeven dat de gemeente onder voorwaarden wil meewerken. De providers moeten nu een omgevingsvergunning aanvragen om de zendmasten te mogen bouwen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen