T-Mobile en Vodafone willen antennemasten in Herkenbosch en Posterholt

Print
T-Mobile en Vodafone willen antennemasten in Herkenbosch en Posterholt

Afbeelding: ing image

Herkenbosch / Posterholt -

De gemeente Roerdalen heeft twee verzoeken van netwerkproviders gekregen voor het plaatsen van een antennemast. Deze zijn nodig om het mobiele bereik te verbeteren.

T-Mobile wil een antennemast bouwen aan de Lispinweg in Herkenbosch. Momenteel staat er al een antennemast aan de Lispinweg 6 (terrein van Nouryon). Deze antennemast gaat weg. Om te zorgen voor een goed dekkend netwerk wil T-Mobile een nieuwe antennemast plaatsen in de buurt.

Vodafone wil een antennemast bouwen op de hoek van de 1e Heuvelenweg en de Aerwinkelsweg in Posterholt. Het netwerk in deze omgeving is op dit moment niet goed. Het voldoet niet aan de vereiste dekking van 98%.

T-Mobile en Vodafone hebben hun plan voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders van Roerdalen. Het college heeft voor beide verzoeken aangegeven dat de gemeente onder voorwaarden wil meewerken. De providers moeten nu een omgevingsvergunning aanvragen om de zendmasten te mogen bouwen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee