Jeangu Macrooy met Birth of a New Age naar Eurovisie Songfestival

 © ANP/HH

Redactie

Donderdagavond was het eindelijk dan zo ver: Jeangu Macrooy maakte via een livestream bekend met welk nummer hij namens Nederland meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Het lied heet Birth of a New Age.

Eerder zou hij deelnemen aan het liedjesfestijn met het nummer Grow, al is dat door de coronapandemie nooit zover gekomen. Langzaamaan wordt ook bekend met welke songs de overige deelnemers het Songfestival hopen te winnen, dat van 18 tot en met 21 mei plaatsvindt in Rotterdam.

Anders dan de ballade Grow, die hij vorig jaar zou zingen tijdens het geannuleerde songfestival, is Birth of a New Age een uptempo nummer. Wel koos de zanger opnieuw voor een gospelkoor op de achtergrond. Ook zingt Jeangu, die in Suriname is geboren, in het refrein enkele regels in het Surinaams. Jeangu werkte voor dit nummer weer samen met zijn vaste producer Perquisite. De videoclip verschijnt vrijdag.

Voorafgaand aan de presentatie mocht de zanger nog niets over zijn nieuwe songfestivalnummer zeggen. Wel vertelde hij ’superblij’ te zijn met het resultaat.

Door de Nederlandse overwinning van Duncan Laurence in 2019 is Jeangu al verzekerd van een plekje in de grote finale van het songfestival. Die vindt plaats op 22 mei.