Stevensweert door ANWB genomineerd voor mooiste vestingstadje van Nederland

Print
Stevensweert door ANWB genomineerd voor mooiste vestingstadje van Nederland

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Stevensweert -

De ANWB heeft Stevensweert genomineerd voor mooiste vestingstadje van Nederland. Er zijn in totaal veertig steden in Nederland die kans maken op de titel.

In Limburg is naast Stevensweert ook Sittard genomineerd. Op de website van de ANWB kan gestemd worden tot en met 15 april.

De stemming bepaalt welke steden eindigen in de top 5 mooiste vestingstadjes. Een deskundige jury bestaande uit Jaap-Evert Abrahamse (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Maarten van Rossem (historicus) en Marieke Haafkens (route-expert bij ANWB Eropuit) kiest vervolgens welke stad zich de allermooiste vestingstad van Nederland mag noemen. De top 5 staat in oktober in de Kampioen met tips voor wandelroutes, de top vijftig wordt opgenomen in een nieuw boek van de ANWB.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen