Meijelnaar Juul Respen (22) stopt met profvoetbal en gaat voor carrière als wiskundeleraar

Meijelnaar Juul Respen (22) stopt met profvoetbal en gaat voor carrière als wiskundeleraar

Afbeelding: ING Image

Meijel / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden -

Het aflopende contract van Juul Respen bij eerstedivisionist Helmond Sport wordt niet verlengd.

De 22-jarige aanvaller uit Meijel heeft meteen besloten om na dit seizoen het profvoetbal vaarwel te zeggen. Respen gaat verder bij de amateurs van EVV uit Echt en zich vooral focussen op zijn studie. Respen wil na zijn opleiding aan de slag als wiskundeleraar.

Respen speelde in het verleden in de toen nog gezamenlijke jeugdopleiding van VVV/Helmond Sport. Hij stond te boek als een groot talent en maakte in 2016 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van VVV. Van een doorbraak kwam het niet. Vanaf 2018 ging Respen verder bij Helmond Sport. Een avontuur waar binnenkort dus een einde aan komt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen