GGD waarschuwt inwoners van Parkstad voor oplichters die zich voordoen als GGD-medewerker

Print
GGD waarschuwt inwoners van Parkstad voor oplichters die zich voordoen als GGD-medewerker

Afbeelding: Ing Image

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert -

De Fraudehelpdesk waarschuwt inwoners van de Parkstadgemeenten Heerlen, Voerendaal, Kerkrade, Brunssum, Simpelveld, Beekdaelen en Landgraaf voor oplichters die zich via de telefoon voordoen als GGD-medewerker.

De zogenaamde medewerkers vertellen degene die ze aan de lijn hebben, dat hij of zijn een vervroegde vaccinatie kan krijgen. Vervolgens vragen ze om de onkosten via een Tikkie over te maken. Trap er niet in. De Fraudehelpdesk krijgt de laatste dagen veel meldingen over zulk soort neptelefoontjes. Oplichters doen zich voor als iemand van de van de GGD of het ‘team thuiszorg’.

De GGD benadrukt dat er nooit geld wordt gevraagd voor vaccinaties of testen. Uitnodigingen voor een vaccinatie worden altijd per post bezorgd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen