Limburgs jong talent laat van zich horen tijdens Prinses Christina Concours

Print
Limburgs jong talent laat van zich horen tijdens Prinses Christina Concours

Afbeelding: Prinses Christina Concours

Wijlre / Maastricht / Itteren -

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 maart doen er 38 jongeren mee aan het Prinses Christina? Klassiek?Concours, onder wie trombonist Luca Bollweg (18) uit Maastricht en harpiste Zimra Hegedüs-Bjelik (12) uit Wijlre.

In coronatijd ziet de wedstrijd er iets anders uit. De talenten moeten een filmpje insturen van hun optreden, waarna publiek in de week van 8 maart stemt voor de publieksprijs. De muzikanten – jongeren tussen 12 en 19 jaar – mogen allemaal maximaal tien minuten spelen.

Een van de deelnemers is Luca Bollweg (18) uit Maastricht. Hij speelt trombone: „Op mijn derde vond ik de trombone al zo’n gaaf instrument. Ik ben gelijk op trombone begonnen. Ik kon weliswaar nog niet alle tonen spelen, omdat ik nog te korte armen had, maar met een kindertrombone ging dat prima.”

Limburgs jong talent laat van zich horen tijdens Prinses Christina Concours
Luca Bollweg Foto: Prinses Christina Concours

Over zijn deelname aan het concours zegt hij: „Ik doe mee aan dit concours omdat ik het belangrijk vind dat ik meer podiumervaring krijg. Helaas is dat door corona een beetje in het water gevallen, maar het concours heeft me weer iets gegeven om naartoe te werken.”

Lees ook: Lovende woorden voor jongste winnaar ooit van Prins Christina Concours, maar zelf ‘hoeft ze niet per se de beste te worden’

Limburgs jong talent laat van zich horen tijdens Prinses Christina Concours
Zimra Hegedüs-Bjelik. Foto: Prinses Christina Concours

Zimra Hegedüs-Bjelik (12) uit Wijlre speelt harp en had ook liever op het podium gestaan: „Want ik voel me altijd zenuwachtiger voor een camera en voor de camera heb ik het wedstrijdgevoel minder dan op een podium.”

De nationale finale van de wedstrijd wordt eind april online uitgezonden. www.christinaconcours.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen