Atlete Britt Ummels ziet 800 meter op EK indoor in het water vallen na tuimeling

Britt Ummels valt op de 800 meter tijdens het EK indooratletiek in Polen. © ANP

Britt Ummels is op de Europese kampioenschappen indooratletiek in Polen uitgeschakeld in de series van de 800 meter. De Maastrichtse (27) kwam ten val op het laatste rechte stuk naar de finish.

redactie

Ummels lag bij het uitkomen van de laatste bocht nog derde, een positie waarmee ze een plek in de halve finales kon afdwingen, maar ze verstapte zich ineens en ging onderuit. Daarbij rolde ze uit de baan. Ze bleef even beduusd zitten, krabbelde weer overeind en beende teleurgesteld de wedstrijdhal uit.

Op dezelfde afstand werden ook haar landgenoten Bregje Sloot en Suzanne Voorrips roemloos uitgeschakeld in de series. Sloot (21) werd in de lege Arena van Torun in haar heat vijfde in 2.07,33 en Voorrips (27) eindigde als zesde en laatste in haar serie in 2.07,78. De Poolse Anna Wielgosz plaatste zich als snelste voor de halve finales met een tijd van 2.02,79.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal