Protestantse kerken in de regio luiden de klok om het klimaat

Print
Protestantse kerken in de regio luiden de klok om het klimaat

De protestantse kerk van Vaals. Afbeelding: Fotopersbureau Image

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

De protestantse kerken in Vaals, Valkenburg, Gulpen en Maastricht luiden zondag 14 maart de noodklok om aandacht te vragen voor het klimaat.

De protestantse kerk doet mee met de landelijke actie ‘klimaatalarm’. Dit is een actie van de ‘Klimaatcrisis Coalitie’, een samenwerking van onder andere Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en Oxfam Novib. Tientallen organisaties en honderden mensen laten op deze zondag om 15.00 uur horen dat klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht vragen van de overheid én van de kiezer. Met het luiden van de klokken in Vaals, Valkenburg, Gulpen en Maastricht wil de kerk een bijdrage leveren aan bewustwording en mensen stimuleren over deze problematiek na te denken.

Duurzaamheid

De Protestantse Gemeente Maastricht-Heuvelland is aangesloten bij de beweging ‘Groene Kerken’. Dit is een landelijk initiatief dat kerkgemeenschappen ondersteunt in het actief bezig zijn met onderwerpen als duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen kerkplekken. Binnen de geloofsgemeenschap zijn vrijwilligers actief om in praktische zaken de kerkgebouwen en het gebruik daarvan duurzamer te maken. Daarnaast organiseren ze activiteiten waarin ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen een belangrijke rol spelen, zowel voor gemeenteleden als breder voor andere belangstellenden. De kerk wil zo bijdragen aan het leefbaar houden van de aarde en een menswaardige samenleving voor iedereen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen