Inbrekers in de kraag gevat dankzij bewakingscamera en buurtapp

Print
Inbrekers in de kraag gevat dankzij bewakingscamera en buurtapp

Afbeelding: Getty Images

Sweikhuizen / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen -

De politie heeft vrijdag twee mannen uit Sittard en Beek aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak in Sweikhuizen afgelopen dinsdag.

Tijdens de inbraak in het huis aan de Steinhartstraat werden de daders vastgelegd op camera. De beelden werden overhandigd aan de politie.

Uit onderzoek bleek dat dezelfde mannen op meerdere plaatsen gezien waren en dat buurtbewoners foto’s van de twee en hun auto hadden gedeeld op Buurtpreventie WhatsAppgroepen.

Met die informatie kwam de politie al snel uit bij de mannen van 21 en 29 jaar oud. Vrijdagochtend konden ze worden aangehouden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen