Campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ weer van start

Print
Campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ weer van start

Afbeelding: Mono

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

De campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ gaat op maandag 8 maart weer van start. Tijdens de landelijke campagne wordt er aandacht gevraagd dat social media en verkeer niet samengaan.

Toch vinden sommige weggebruikers het moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan.

Het doel van de Mono-campagne is om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Dit door te voorkomen dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. Sociale media gebruiken tijdens het autorijden of op de fiets is levensgevaarlijk waardoor er tientallen slachtoffers per jaar zijn.

In Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) verantwoordelijk voor deze campagne.

Meer over de campagne is te vinden op de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen