Mediterraans restaurant in het Freuleshoes in Voerendaal opent deze zomer

Print
Mediterraans restaurant in het Freuleshoes in Voerendaal opent deze zomer

Afbeelding: Facebookpagina Wil Houben

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen -

Bas en Maaike Daniëls van kookstudio Next Cuisine openen deze zomer een mediterraans restaurant in het voormalig Freuleshoes aan het Kerkplein in Voerendaal. Het pand wordt momenteel gerestaureerd.

Bij de restauratiewerkzaamheden aan het gebouw uit 1789, werd een kelder ontdekt die valt te herleiden naar de zestiende eeuw. Verder zijn bij de bouw vermoedelijk materialen gebruikt van het voormalige kasteel Dammerscheid in Voerendaal

„Tot dusver ligt de hele restauratie op schema en zijn we als gemeente Voerendaal supertrots op de wederopstanding van dit cultuur-historisch uiterst waardevol gebouw”, aldus burgemeester Wil Houben op Facebook.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen