Volgende week mogelijk herfststorm met windkracht 9

Print
Volgende week mogelijk herfststorm met windkracht 9

Mensen trotseren een storm op het strand van IJmuiden in 2017, archieffoto ter illustratie. Afbeelding: HOLLANDSE HOOGTE / ANP

Het gaat stormen. Weerbureau Weeronline voorspelt voor komende week flinke regen en harde wind op woensdag en donderdag, met windstoten tot 100 km/uur aan de kust.

In de rest van het land kunnen windstoten van 80 km/uur voorkomen. „Mogelijk komt het tot storm, windkracht 9. Het herfstachtige weer staat in schril contrast met het huidige weerbeeld”, aldus Weeronline.

Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Limburg

Woensdagochtend slaat het weer om. Dan begint het te regenen, waarbij de neerslag in de loop van de dag en avond toeneemt. Donderdag wordt het ’nog veel onstuimiger’. „De wind trekt dan verder aan en is (vrij) krachtig boven land en in het westen staat een harde tot stormachtige wind, windkracht 7 tot 8. Aan zee kan de wind zelfs tippen aan stormkracht 9.”

Wel een voordeel: dankzij het natte weer gaan de temperaturen omhoog van de 5 tot 7 graden die zondag geven – koud voor deze tijd van het jaar – naar zo’n 7 tot maximaal 12 graden op donderdag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu