Klikosticker van Veilig Verkeer Nederland moet Limburgse hardrijders op gedrag wijzen

Print
Klikosticker van Veilig Verkeer Nederland moet Limburgse hardrijders op gedrag wijzen

Afbeelding: Veilig Verkeer Nederland

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen -

Hardrijden door buurten waar dat niet kan. Het is een grote ergernis die onder veel Limburgers leeft. Veilig Verkeer Nederland (VVN) stelt daarom klikostickers ter beschikking, waarmee automobilisten worden gewezen op de maximumsnelheid in de wijk.

„Door op de zijkant van de groene en grijze container een 30 km-sticker te plakken worden automobilisten geattendeerd op de maximumsnelheid”, aldus een woordvoerder. „Omdat de containers slechts (twee)wekelijks zichtbaar zijn, went dit niet zoals vaste verkeersborden en vallen ze juist meer op.”

Lees ook: Hoe slim is de variabele maximumsnelheid?

Daarnaast verwacht VVN dat mensen die een sticker op hun kliko plakken ook zelf minder snel geneigd zijn te hard te rijden.

De stickers zijn verkrijgbaar voor straten met een maximumsnelheid van 15, 30 of 50 kilometer per uur. Voorwaarde is wel dat de containers in de betreffende straten langs de weg staan, zodat de stickers in het oog springen bij langsrijdend verkeer.

Om in aanmerking te komen dient eerst melding te worden gemaakt van een onveilige verkeerssituatie in de buurt. Daarna wordt met een VVN-medewerker overlegd over eventuele vervolgstappen.

Kijk voor meer info op www.participatiepunt.vvn.nl.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu