Quincy Promes scoort voor Spartak Moskou, Jorrit Hendrix slechts invaller

Print
Quincy Promes scoort voor Spartak Moskou, Jorrit Hendrix slechts invaller

Quincy Promes. Afbeelding: HH/ Sputnik

Panningen -

Quincy Promes heeft in zijn tweede wedstrijd voor Spartak Moskou gescoord. De voormalig Ajacied tekende al na acht minuten voor de 2-0 tegen het FC Krasnodar van Tonny Vilhena. Spartak won uiteindelijk eenvoudig met 6-1.

Al na twee minuten kwam Spartak op voorsprong door een goal van Aleksander Sobolev. Zes minuten later was het dus de Nederlander die de score verdubbelde. Op aangeven van voormalig NEC-aanvaller Jordan Larsson schoof Promes de bal in de verre hoek. Voor Promes betekende het alweer zijn zestigste competitietreffer in Rusland. In zijn eerste termijn bij Spartak, tussen 2014 en 2019, scoorde Promes al 59 keer in 115 wedstrijden.

Vorige week verpestte Rubin Kazan nog de rentree van Promes. De ploeg van Leonid Sloetski zegevierde toen met 0-2 in Moskou. Toen had Jorrit Hendrix een basisplaats, zondag moest de Limburger op de bank beginnen. Na zeventig minuten mocht de ex-PSV’er doelpuntenmaker Promes vervangen.

Door de zege klimt de ploeg van Promes naar de derde plaats in de competitie. Zenit Sint-Petersburg en CSKA Moskou staan nog boven Spartak. Vilhena staat met FK Krasnodar op de achtste plaats.

Kijk ook naar Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 4 maart. Video: De Limburger

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu