Gemeente Beesel daagt inwoners uit om een week lang geen vlees te eten

Gemeente Beesel daagt inwoners uit om een week lang geen vlees te eten

Afbeelding: Website gemeente Beesel

Beesel / Reuver -

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Van 8 tot en met 14 maart eten mensen door heel Nederland geen vlees. De gemeente Beesel daagt haar inwoners uit om ook mee te doen.

Minder vlees eten is gunstig voor de gezondheid en het milieu. Het wordt om die redenen aanbevolen om niet meer dan vijfhonderd gram vlees per week te eten, waarvan maximaal driehonderd gram rood vlees.

Lees ook: Unox vermindert hoeveelheid vlees in rookworst

In vlees zit ijzer. Dat is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dat het vervoer van zuurstof in ons lichaam regelt. IJzer draagt bij aan een normale werking van ons afweersysteem. Bij een tekort aan ijzer kun je sneller vermoeid raken. Vlees is niet onze enige voedingsbron aan ijzer. In diverse andere voedingswaren zit ook voldoende ijzer. Op de dagen dat mensen geen vlees eten is het belangrijk om ei, tempé, tofu, noten en zaden te eten om voldoende ijzer, eiwitten, vitamine B12 en vitamine B1 binnen te krijgen.

Op de website van de gemeente Beesel staan nog meer voedingstips.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen