Dier van de week: Hollandse herder Nena is een echte werkhond

Print
Dier van de week: Hollandse herder Nena is een echte werkhond

Nena. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Nena aan de beurt, een Hollandse herderteefje van 4 jaar.

Waarom zit Nena in het asiel?

„Omdat Nena een slimme, energieke hond is, is ze geen geschikte hond voor iedereen. Ze is een echte werkhond waardoor ze heel erg op zoek is naar duidelijkheid en leiding. Met te veel vrijheid en te weinig structuur ontwikkelen dit soort honden teveel hun eigen regels en gedrag waardoor ze vaak niet meer passen in hun omgeving.”

Hoe kun je haar het beste omschrijven?

„Ze is heel alert, waardoor ze snel geprikkeld is als er iets in haar omgeving gebeurd. Omdat ze nog niet altijd begrijpt wat er van haar verwacht wordt, kan ze onrustig reageren. Als je de moeite neemt om consequent met haar aan het werk te gaan, merk je al gauw hoe slim ze is en hoe graag ze voor je werkt.”

Waar zou Nena het beste op haar plaats zijn?

„Haar nieuwe baas moet zeker ervaring hebben met het opvoeden en trainen van honden. Helaas zijn Nena en kinderen geen goede combinatie, omdat kinderen te snel en impulsief reageren. Als ze op een eerlijke manier behandeld wordt en mag doen waar ze goed in is, zoals waken en speuren, dan heb je haar gauw voor je gewonnen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu