VVD passeert de PVV in Sittard-Geleen

Print
VVD passeert de PVV in Sittard-Geleen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De PVV, vier jaar geleden nog de grootste in Sittard-Geleen, verliest met 18 procent van de stemmen de eerste plaats aan de VVD, die 18,5 procent van de kiezers trekt.

Het CDA levert in Sittard-Geleen ruim 4 procentpunt van de stemmen in en keldert naar de vierde plaats. Dat plaatsgenoot en Kamerlid Martijn van Helvert uit Sittard fanatiek campagne voerde voor Martijn van Helvert, is aan de uitslag niet te zien. D66 groeit naar de derde plek met 12,5 procent van de stemmen. Misschien heeft meegespeeld dat D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma in Limbricht opgroeide. Sjoerdsma was deze verkiezingen de succesvolle campagneleider van Sigrid Kaag.

Net als in veel andere Limburgse plaatsen is de SP (met 5,3 procentpunt) de grootste verliezer, terwijl Forum voor Democratie fors (5,9 procentpunt) groeit.

De Partij voor de Dieren van Frank Wassenberg uit Geleen groeit licht naar 3,8 procent van de stemmen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu