PVV van de troon gestoten in Wilders’ thuisstad Venlo

Print
PVV van de troon gestoten in Wilders’ thuisstad Venlo

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De PVV is niet langer de populairste partij in Venlo. Lijsttrekker Geert Wilders verliest in zijn thuisstad 1,9 procentpunt en ziet de VVD langszij komen. De partij van premier Mark Rutte behaalde met 21,5 procent de meeste stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De PVV, die naast Wilders ook Tony van Dyck (nummer 8) en Lilian Helder (9) als Venlose ijzers in het vuur had, is met 18,3 procent van de stemmen nu de tweede partij.

SP

Derde partij in Venlo is D66, dat kan rekenen op 13 procent vna de stemmen. Grootste stijger is Forum voor Democratie (+3,4), dat stijgt naar 5,7 procent van de stemmen. De SP krijgt in Venlo, net als in de rest van de provincie, een flinke dreun en levert 5,3 procentpunt in.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen