Bisschoppen roepen katholieken op om te kiezen voor ‘het eigenlijke normaal’

Print
Bisschoppen roepen katholieken op om te kiezen voor ‘het eigenlijke normaal’

Bisschop Harrie Smeets. Afbeelding: Peter Schols

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Reuver / Beesel / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Haler / Hunsel -

De Nederlandse bisschoppen, waaronder ook bisschop Harrie Smeets van het Bisdom Roermond, hebben alle katholieken opgeroepen om te gaan stemmen op 17 maart voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze vragen om te kiezen voor ‘het eigenlijke normaal’.

De bisschoppen schreven hun oproep in een brief. Hierin geven ze aan dat Nederland na de coronacrisis niet terug moet naar het oude normaal maar naar het eigenlijke normaal, namelijk het ‘normaal van het Rijk Gods’. Dat houdt in dat er wordt gekozen voor een cultuur van het leven, voor een open samenleving en voor het algemeen welzijn en als broeders en zusters van elkaar.

De bisschoppen roepen in hun brief katholieken op volksvertegenwoordigers te kiezen die deze fundamentele waarden als uitgangspunt voor hun politieke handelen nemen.

De volledige brief is hier te lezen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu