Gratis online cursus ‘biodiversiteit in jouw tuin’ voor inwoners van gemeente Kerkrade

Print
Gratis online cursus ‘biodiversiteit in jouw tuin’ voor inwoners van gemeente Kerkrade

Een atalanta vlinder op een vlinderstruik. Afbeelding: IKL Limburg

Kerkrade / Eygelshoven -

Gemeente Kerkrade biedt samen met stichting IKL een gratis online cursus aan voor inwoners van de gemeente. De cursus vindt plaats op donderdagavond 25 maart en behandelt een andere manier van tuinieren, dat naast de verhoging van biodiversiteit nog vele andere voordelen heeft.

Met soms kleine ingrepen kan men in de tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit. Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in tuinen. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. En die slakken op hortensia’s, rupsen op boerenkool en bladluizen in rozen? Met het juiste beheer heeft men hier aanzienlijk minder last van. En dat zonder gif. De cursus is voor elke tuin, van elk formaat. Van 10 vierkante meter tot grote landgoedtuinen met vele hectare.

Vanwege de coronamaatregelen is de cursus online en live te volgen via Microsoft Teams. Deelnemers ontvangen na de cursus de lesstof in PDF per mail. De cursus duurt van 19.30 tot 22.00 uur en uitsluitend voor inwoners van de gemeente Kerkrade.

Aanmelden voor de cursus kan via www.ikl-limburg.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee