Lieke Martens en Dominique Janssen naar kwartfinale Champions League

Print
Lieke Martens en Dominique Janssen naar kwartfinale Champions League

Lieke Martens (links) had een makkelijke dag in de Champions League met de vrouwen van Barcelona. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Nieuw-Bergen / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De Limburgse voetbalsters Lieke Martens en Dominique Janssen hebben met hun clubs FC Barcelona en VfL Wolfsburg de kwartfinale van de Champions League bereikt.

Martens had met haar Spaanse ploeg geen enkele moeite met Fortuna Hjorring. In Denemarken werd het 0-5. De Nieuw Bergense aanvalster, die een kwartier voor tijd vervangen werd, kwam niet tot scoren. Barcelona had vorige week het eerste duel al met 4-0 gewonnen. Toen deed Martens niet mee.

Met Dominique Janssen de laatste 22 minuten als invalster in het veld, rekende VfL Wolfsburg af met het Noorse LSK Kvinner: 0-2. Die stand was bij rust al bereikt. Vorige week hadden de Duitse vrouwen thuis al met dezelfde cijfers gewonnen. Ook toen was de speelster uit Horst invalster.

Wolfsburg verloor vorig seizoen -met Janssen in de basis- in de finale van de Champions League van Olympique Lyon: 1-3. De Franse vrouwen rekenden woensdag in de achtste finales van de huidige editie af met Brondby.

Merel van Dongen werd met Atlético Madrid uitgeschakeld door Chelsea. De Spaanse vrouwen hadden aan het 1-1 gelijkspel niet genoeg na de 2-0 nederlaag in het eerste duel.

Beluister hier de nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger: