Beiaardier speelt Golden Earring-hit Radar Love op carillon in Roermond

Print
Beiaardier speelt Golden Earring-hit Radar Love op carillon in Roermond

George Kooymans tijdens het concert van Golden Earring op Pinkpop 2019. Afbeelding: Harry Heuts

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Beiaardier Rosemarie Seuntiëns speelt om exact 17.15 uur donderdag op het carillon in het Roermondse stadhuis de Golden Earring-hit Radar Love. Het nummer wordt gespeeld als eerbetoon aan de jarige gitarist en medeoprichter George Kooymans (73).

Door het hele land is donderdag om 17.15 uur Radar Love te horen op verschillende radiozenders als NPO Radio 2, Radio 5, 3FM, 538, Radio 10 en Veronica. Vorige maand werd bekend dat de muzikant lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan.

Lees ook: Eerbetoon aan Golden Earring en zieke George Kooymans: ‘Radar Love’ op Limburgse carillons

Radar Love is een van de grootste hits van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee