Amerikaanse sporters kunnen gevaccineerd naar Spelen in Tokio

Print
Amerikaanse sporters kunnen gevaccineerd naar Spelen in Tokio

LeBron James tijdens de Spelen van 2018. Afbeelding: AFP

De Amerikaanse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen kunnen waarschijnlijk allemaal gevaccineerd naar Tokio gaan.

Volgens Sarah Hirshland, directeur van het Amerikaans olympisch en paralympisch comité USOPC, komen de atleten naar verwachting al voor de trials (kwalificatiewedstrijden) in juni aan de beurt om een prik tegen het coronavirus te halen.

Geweldig nieuws

„We zijn optimistischer dan ooit dat de atleten van Team USA ruim voor de Spelen zijn gevaccineerd en sommigen zelfs al voor hun trials”, zei Hirshland voorafgaand aan een bestuursvergadering. „Dat is geweldig nieuws. We zijn behoorlijk positief over het vaccinatieproces in de Verenigde Staten.”

Het land beschikt inmiddels over bijna 128 miljoen doses coronavaccins. Ruim 62 miljoen Amerikanen hebben al minimaal één prik gehad, bijna 33 miljoen inwoners van de VS zijn volledig gevaccineerd.

Zeshonderd sporters

Hirshland weet dat niet alle sporters zich willen laten inenten voor vertrek naar Tokio. „We respecteren dat. Maar we verwachten dat een grote meerderheid ervoor kiest zich te laten vaccineren.” De Spelen beginnen op 23 juli. Naar verwachting gaan ruim zeshonderd Amerikaanse sporters naar Tokio.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee