Thuis bewegen met de beweegtas van JOGG

Print
Thuis bewegen met de beweegtas van JOGG

Afbeelding: Gemeente Landgraaf

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Om ‘thuis bewegen’ nu en in de toekomst meer te stimuleren, komt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Landgraaf met gratis beweegtassen.

Opvangorganisaties Humankind, Kinderopvang Parkstad, verschillende gastouders en JENS, een organisatie die preventieve en ambulante jeugdhulp biedt in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, zijn enthousiast en gaan ermee aan de slag.

De beweegtas, met onder meer beweegkaarten en spulletjes, is in eerst instantie uitgezet onder de allerjongsten. Slaat de beweegtas aan, dan kan deze ook aan scholen en senioren worden aangeboden.

Wethouder Alex Schiffelers van Landgraaf is erg enthousiast over de beweegtas: „Sport en spel zijn heel belangrijk bij het opgroeien. Afgelopen jaar was het lastig om voldoende te bewegen. Op deze manier kunnen kinderen en hun familie zelf ontdekken hoe eenvoudig en leuk het is om samen te bewegen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee