BMW verwacht winstgroei nu economische somberheid afneemt

Print
BMW verwacht winstgroei nu economische somberheid afneemt

Afbeelding: EPA

BMW verwacht dit jaar een stijging van de winst nu in veel belangrijke markten de vraag naar auto’s stijgt.

Met de uitrol van vaccins neemt de somberheid over de economische omstandigheden af, waarvan de Duitse automaker kan profiteren. Ook in de laatste maanden van 2020 merkte BMW al dat er sprake was van herstel.

Stijgende vraag

De stijgende vraag naar auto’s in de tweede helft van het jaar, zorgde er onder meer voor dat de winstgevendheid van BMW een boost kreeg. Evengoed zakte de winst voor belastingen van het Duitse merk vorig jaar met ruim een derde tot 4,8 miljard euro. Financieel directeur Nicolas Peter zei 2021 met vertrouwen tegemoet te zien. Hij gaf geen precieze details over de vooruitzichten voor dit jaar. Dat zal vermoedelijk gebeuren tijdens de jaarbijeenkomst op 17 maart.

Positief

Andere automakers lieten zich eerder al positief uit over de verwachtingen voor dit jaar. BMW-rivaal Daimler zei vorige maand al op een aanzienlijk hogere winst te rekenen. Volkswagen voorspelde op zijn beurt hogere winstmarges. De prognoses zijn wel afhankelijk van verdere ontwikkelingen rond de coronacrisis. Verder zouden tekorten van chips en hogere grondstofprijzen de prognoses van de automakers in de weg kunnen zitten.

BMW rapporteerde in januari voorlopige jaarcijfers en zei toen dat een herstel op veel markten had geholpen om de marges voor de automobielindustrie op te krikken. Die vielen uit aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van nul tot 3 procent.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen