Politie houdt bestuurder gestolen auto aan na achtervolging over A2 en A76

Print
Politie houdt bestuurder gestolen auto aan na achtervolging over A2 en A76

Er was veel politie betrokken bij de achtervolging. Afbeelding: Facebook Politie Basisteam Maastricht

Maastricht / Itteren / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Zuid-Limburg -

De politie heeft woensdagavond na een achtervolging op de A2 en A76 een 29-jarige man uit Hoorn aangehouden in Genk die op de vlucht was in een gestolen voertuig.

Na een melding spotte de Politie Landelijke Eenheid de betreffende auto op de A2. Maastrichtse eenheden sloten even later aan in het ‘treintje’ van achtervolgende politie. De bestuurder negeerde diverse stoptekens en koos het hazenpad, waarbij hij regelmatig tegen het verkeer in reed in een poging de politie-eenheden af te schudden. De achtervolging verliep via de A2 naar de A76, waarna de bestuurder de Belgische grens passeerde. Hier schaarde ook de Belgische politie zich bij de achtervolgers, waarna de verdachte uiteindelijk in een buitenwijk van Genk kon worden overmeesterd. Hij zal zich voor diverse strafbare feiten in zowel België als Nederland moeten verantwoorden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee