Fracties van SP en CDA in Horst aan de Maas en Venray willen onderzoek naar zorgbuurthuizen

Print
Fracties van SP en CDA in Horst aan de Maas en Venray willen onderzoek naar zorgbuurthuizen

Fracties SP en CDA in Horst aan de Maas en Venray zetten zich in voor ouderenzorg in eigen dorp. Afbeelding: Flip Franssen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn -

In Horst aan de Maas en Venray trekken de fracties van de SP en het CDA samen op om een onderzoek naar zorgbuurthuizen van de grond te krijgen. Zorgbuurthuizen zijn kleinschalige woonvoorzieningen in dorpen en wijken.

In beide gemeenten gaan de SP en het CDA vragen of er onderzoek kan worden gedaan naar de mogelijkheden voor zorgbuurthuizen. Daarvoor bereiden de politieke partijen moties voor die aan beide gemeenteraden worden voorgelegd. In zorgbuurthuizen kunnen hulpbehoevende ouderen straks samen met hun partners wonen. Mensen kunnen zo in eigen dorp of wijk blijven wonen, dichtbij de (dorps)gemeenschap die ze vaak al hun hele leven kennen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee