Colinda Vergouwen nieuwe directeur Munttheater in Weert

Print
Colinda Vergouwen nieuwe directeur Munttheater in Weert

Colinda Vergouwen. Afbeelding: René Schotanus

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het Munttheater in Weert heeft een nieuwe directeur en wel Colinda Vergouwen. De Brabantse Vergouwen start op 15 april met haar nieuwe baan.

Op dit moment is Vergouwen (1984) adjunct-directeur en programmeur van cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Ze werkte eerder ook voor het Chassé Theater in Breda.

Vergouwen volgt Brigitte van Eck op als directeur-bestuurder, die na ruim tien jaar het Munttheater verruilde voor Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Lees ook: Brigitte van Eck nieuwe directeur Theater aan het Vrijthof Maastricht

Vergouwen: „Het is een spannend moment voor een overstap. Corona heeft er voor gezorgd dat onze branche hard geraakt wordt. Desalniettemin kijk ik met vertrouwen uit naar de toekomst. Het Munttheater beschikt over een professioneel en enthousiast team. Ik ben er trots op dat ik deze rol mag gaan vervullen en hoop samen met alle medewerkers dat we de inwoners van Weert zo snel mogelijk weer mogen laten genieten van een heerlijke onbezorgde avond uit in het theater.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht Wim Hoogers is enthousiast over de benoeming van Vergouwen: „Colinda is de juiste persoon om het stokje van Brigitte van Eck over te nemen en het Munttheater door de huidige coronacrisis te loodsen. Haar energieke persoonlijkheid, enthousiasme en uitgebreide culturele netwerk zijn van grote waarde voor het theater en het culturele veld in de regio Weert.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee