Online IKL-cursus voor inwoners van Kerkrade over andere manier van tuinieren

Print
Online IKL-cursus voor inwoners van Kerkrade over andere manier van tuinieren

Afbeelding: Website IKL

Kerkrade / Eygelshoven -

Inwoners van Kerkrade kunnen op donderdag 25 maart meedoen aan een online IKL-cursus waar in een andere manier centraal staat.

De basiscursus is bedoeld voor inwoners, die iets willen leren over biodiversiteit in hun eigen tuin of buurt. Het is een instapcursus waarvoor geen uitgebreide voorkennis nodig is.

Deze andere manier van tuinieren, heeft behalve de verhoging van biodiversiteit nog meer voordelen. Omdat een tuin meer water vasthoudt, hoeft er minder te worden gesproeid en wordt er geld bespaart. Daarnaast zorgt groen ervoor dat tijdens warme dagen de temperatuur in de tuin met een aantal simpele tips tot wel drie graden (soms nog wel meer) kan dalen.

Het Limburgse landschap heeft een zeer hoge diversiteit aan flora en fauna. Maar het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Sterker nog, het gaat slecht met de biodiversiteit op onze aarde. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap.

Aanmelden kan tot op dag van de cursus tot 9 uur.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu