Rentree Roger Federer strandt in kwartfinales van Doha

Print
Rentree Roger Federer strandt in kwartfinales van Doha

Afbeelding: REUTERS

Roger Federer heeft zijn tweede partij na zijn langverwachte rentree in het ATP-circuit niet weten te winnen.

De 39-jarige Zwitser ging donderdag in de kwartfinales van de Qatar Open in Doha in drie sets ten onder tegen Nikoloz Basilasjvili.

De eerste set ging met 6-3 nog wel naar Federer, maar in de tweede en derde set trok de Georgiër, nummer 42 van de wereld, aan het langste einde: 6-1 7-5. In de derde set miste Federer een matchpoint.

Federer onderging vorig jaar een knie-operatie en had lang nodig om te revalideren. Zijn laatste officiële partij speelde hij in januari 2020 bij de Australian Open. Hij verloor destijds in de halve finales in drie sets van Novak Djokovic.

Federer hoefde in de eerste ronde in Doha niet in actie te komen. In de tweede ronde versloeg de Zwitser de Brit Daniel Evans nipt in drie sets: 7-6 (8) 3-6 7-5.

Federer is door de ‘bevroren’ wereldranglijst nog altijd de nummer 6 van de wereld. Na het toernooi van Doha maakt hij zijn opwachting in Dubai, waar hij al acht keer de sterkste was.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee