Basketballers BAL stunten in Rotterdam tegen Feyenoord

Print
Basketballers BAL stunten in Rotterdam tegen Feyenoord
Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Basketbal Academie Limburg (BAL) zorgde donderdagavond voor een kleine stunt door Feyenoord Basketbal met 87-88 te verslaan.

De Weertenaren namen in Rotterdam meteen het initiatief (8-14), waarbij al snel duidelijk werd dat Quatarrius Wilson een topavond had. De Amerikaanse center stapte voor de derde maal binnen een week met een double-double van het veld: 28 punten en elf rebounds.

Vijf minuten voor de pauze moest BAL de voorsprong prijsgeven (39-37) en na een 52-48 ruststand leek Feyenoord op weg naar de zege (66-56). De Limburgers kwamen zoals wel vaker sterk terug. Ruim drie minuten voor tijd was de stand 86-82, waarna Trevor Jasinsky met nog een minuut te gaan de Limburgers met een driepunter terug aan de leiding bracht: 86-88. De winst leek binnen maar dom balverlies van Roel van Overbeek zeven seconden voor tijd werd gevolgd door een onsportieve fout van Wilson. Arunas Mikalauskas miste een van de twee toegekende vrije worpen (87-88). Feyenoord behield balbezit maar Ordane Kanda zag zijn driepunter niet door de ring gaan. Meteen werd er een fout op Wietze Nossek gemaakt. Ook hij faalde vanaf de vrije worplijn maar zonder fatale gevolgen voor BAL.

BAL eindigt het reguliere seizoen als nummer acht, en moet nu in Elite B voor een van de twee plaatsen in de play-offs strijden. BAL begint daarin zaterdag uit tegen Almere Sailors.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee