Oud-handbalster Gertje van de Port van Swift Roermond overleden

Print
Oud-handbalster Gertje van de Port van Swift Roermond overleden

Afbeelding: Facebook Roemrucht Swift Handbal Dames

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Roermondse oud-handbalster Gertje van de Port is donderdag 11 maart in Sittard overleden na een kortstondige ziekte. Dat meldt de Facebookpagina Roemrucht Swift Handbal Dames en wordt bevestigd door haar teamgenote van weleer Marjo Smeets.

Van de Port maakte jarenlang deel uit van de succesvolle teams van Swift Roermond. Ze speelde op de rechterhoekpositie en stond bekend om haar snelle tegenaanval en snoeiharde schoten. Zo brutaal als ze was in het veld, zo bescheiden was ze daarbuiten. Marjo Smeets: „Gertje was een fantastische handbalster en een geweldig mens.”

Van de Port, die 65 jaar is geworden, maakte met Smeets deel uit van het Swift Roermond van trainer Jo Gerris. Dat team, dat grossierde in landstitels, beleefde zijn hoogtepunt in 1976 toen de finale van de Europa Cup werd bereikt tegen Radnicki Belgrado in het voormalig Joegoslavië.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu