Dier van de week: de energieke en enthousiaste Amerikaanse bully Buddha

Print
Dier van de week: de energieke en enthousiaste Amerikaanse bully Buddha

Buddha. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Dit keer is het de beurt aan de twee jaar oude Buddha.

Wie is Buddha en hoe is zijn karakter?

„Buddha is een Amerikaanse bully van twee jaar oud. Hij is wegens een verdrietige reden naar het asiel gebracht: zijn vorige baas is overleden. Buddha is een energieke hond die snel opgewonden raakt. Op zulke momenten kan hij tegen je opspringen en in de riem happen. We oefenen flink met hem om hem meer zelfbeheersing bij te brengen en ook voor zijn toekomstige baas zal dit een aandachtspunt blijven.”

Wat is allerleukste aan Buddha?

„Hij is jong, vol levenslust en energie en enorm slim. Hij is stapelgek op koekjes en blijkt bij het zien van een koekje het braafste jongetje van de klas te zijn. Hij gaat graag met je mee op pad en iedere wandeling is een feest.”

Wie is zijn ideale baas?

„We zoeken voor Buddha een ervaren eigenaar die de tijd heeft om hem te begeleiden in zijn opgewonden momenten, eventueel met hulp van een gedragsdeskundige. Hij leefde voorheen samen met een teefje en zou ook nu ook geplaatst kunnen worden bij een rustig teefje. Buddha is heel graag buiten, een baas met een tuin heeft daarom onze voorkeur.”

Gaat jouw hart sneller kloppen van Buddha? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu