Verdwijnen pinautomaat en locatie nieuwe ‘flappentap’ houden gemoederen bezig

Print
Verdwijnen pinautomaat en locatie nieuwe ‘flappentap’ houden gemoederen bezig

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Het verdwijnen van de Rabobank geldautomaat uit Meerssen centrum stuit op weerstand bij politieke partij Lokaal DNA en Gehandicapten Organisatie Meerssen.

De huidige pinautomaat gaat per dinsdag 16 maart weg. Er is weliswaar een vergunning aangevraagd door de firma Geldmaat om in het pand van Cigo, aan de Beekstraat, het gat te dichten, maar die locatie blijkt niet voor iedereen toegankelijk.

„Het Cigo-pand is een traditioneel pand met trapjes. Hierdoor zal het voor mensen die slecht ter been zijn, met rollator lopen of in een rolstoel zitten niet meer mogelijk zijn om zelfstandig pinnen”, meldt Gehandicapten Organisatie Meerssen (GOM) op Facebook.

Lees ook: Rabobank snoeit in filialen: gevolgen voor Limburg zijn onduidelijk

Ook lokale politieke partij Lokaal DNA trekt aan de bel: „Zeer fijn dat ze (Geldmaat, red.) naar Meerssen willen komen, maar is dit wel een geschikte locatie voor de enige geldautomaat in het centrum van Meerssen?”

De plaatsing van pinautomaten is geen verantwoordelijkheid van de gemeente. Toch vindt raadslid Bjorn Molling (Lokaal DNA) dat het bestuur zich mag laten horen. Molling: „Wij zijn van mening dat de Gemeente een verantwoordelijkheid heeft in het belang van onze lokale economie en banken gerust mag aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu