Hoogste aantal nieuwe coronagevallen sinds half januari

Print
Hoogste aantal nieuwe coronagevallen sinds half januari

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 6068 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dat is het hoogste aantal meldingen in een etmaal sinds 14 januari.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Het aantal positieve tests was de afgelopen tijd stabiel rond de 4500 per dag, maar zit nu in de lift. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 34.775 meldingen van nieuwe gevallen. Dat komt neer op 4968 per dag, het hoogste gemiddelde sinds 26 januari.

Het aantal sterfgevallen daalt wel verder. In het afgelopen etmaal werd het overlijden van 27 coronapatiënten gemeld. Voor een vrijdag is dat het laagste aantal sinds 16 oktober. In de afgelopen zeven dagen werden 264 sterfgevallen genoteerd, gemiddeld bijna 38 per dag. Bij het begin van de vaccinatiecampagne in januari kwamen er gemiddeld ongeveer 100 meldingen van sterfgevallen per dag.

Sinds het begin van de uitbraak, ruim een jaar geleden, zijn 1,1 miljoen Nederlanders positief getest. Van meer dan 16.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen liggen hoger.

Het aantal patiënten op de verpleegafdelingen daalde naar 1334. Dat zijn er 19 minder dan op donderdag en 73 minder dan op dinsdag. Op de intensive cares steeg het aantal patiënten juist een klein beetje, van 572 naar 576. Sinds het begin van de week is dat aantal redelijk stabiel, tussen de 550 en 600. In de maand ervoor schommelde het aantal coronapatiënten op de ic’s juist tussen de 500 en 550.

Lees ook: Grote corona-uitbraak op Hotelschool Maastricht: meer dan de helft van de eerstejaars positief

Ziekenhuizen hebben afgelopen etmaal 250 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In de afgelopen week kwamen er gemiddeld 223 nieuwe patiënten per dag bij. Dat is het hoogste gemiddelde sinds 30 januari.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu