Boswachter hoopt dat wandelaars rekening houden met start broedseizoen op Brunssummerheide

Print
Boswachter hoopt dat wandelaars rekening houden met start broedseizoen op Brunssummerheide

Afbeelding: Natuurmonumenten

Schinveld / Heerlen / Hoensbroek / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum -

Boswachter Paul Wijenberg hoopt dat bezoekers van de Brunssummerheide de komende tijd rekening houden met de start van broedseizoen.

„Wat opvalt is dat door het mooie weer, het binnenzitten tijdens corona en evenementen die niet doorgaan, steeds meer mensen een bezoek brengen aan de Brunssummerheide en dat baart mij zorgen”, aldus Wijenberg.

„Omdat mensen afwijken van paden, storen zij onbedoeld het broeden van de diverse diersoorten. Wat helpt is dat wandelaars en mensen die van de natuur willen genieten, andere kleinere natuurgebieden bezoeken. Dat zorgt voor spreiding van de drukte.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen