Bever blijft voor overlast zorgen in Roermond

Print
Bever blijft voor overlast zorgen in Roermond

Een van de door de bever aangevreten populieren in natuurgebied Stadsweide bij Leeuwen. De buurt heeft er inmiddels zelf gaas omheen gezet. Afbeelding: René Corten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De bever blijft in Roermond voor klachten zorgen. Trokken de inwoners van Leeuwen al meerdere malen aan de bel over de aangevreten populieren in Stadsweide en inwoners van Swalmen over hun tuinen, dit keer zijn het ondernemers aan de Maasplassen die steen en been klagen over de veelvraat die rond de Noorderplas alle jonge aanplant opvreet.

De VVD heeft de kwestie daarom middels vragen nog maar een onder de aandacht van het college gebracht. VVD’er Ernst Oele heeft uitgezocht dat er inmiddels al zo’n duizend exemplaren van de beschermde diersoort in de provincie zitten. Hij vraagt B en W om samen met regiogemeenten en het waterschap het probleem bij de provincie aan te kaarten. En met alle partijen, inclusief de provincie, in Den Haag aan te dringen op een landelijk schadefonds waarop particulieren een beroep kunnen doen voor schades die niet vergoed worden uit bestaande regelingen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu